Министерството на образованието и Министерски съвет ще направят всичко възможно

...
 Министерството на образованието и Министерски съвет ще направят всичко възможно
Коментари Харесай

Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година

 Министерството на образованието и Министерски съвет ще създадат всичко допустимо да се избегне нулева образователна година. Ако обаче това стане международна норма и в други страни се разгласи някаква нулева образователна година, допустимо е това да стане и при нас. Това съобщи пред някогашният министър на образованието проф. Тодор Танев.

По думите му ограниченията против COVID-19  са безусловно неизбежни.

„ Няма по какъв начин да не се вземат ограничения при тази пандемия. Преди няколко дни майка ми умря от ковид. Сигурно към този момент всеки има прочут болен или умрял. Това е нечовечен миг, който би трябвало да получи относително естествена реакция от ръководещите. Водеща роля в тази ситуация има министерство на опазването на здравето, а не това на образованието. Министерството на образованието следва това, което предписва здравния министър. “, сподели проф. Танев.

„ При нас ограниченията не са толкоз строги, както в други страни. Изглежда, че в България политическите причини са надвили. Живеем във времена, в които би трябвало да се съобразим с новия ни „ съквартирант " – COVID-19, който няма да си отиде ", сподели още някогашният образован министър.

По отношение на онлайн образованието той съобщи, че присъственото образование няма равно на себе си и не може да бъде сравнявано по качество. „ Живеем в един доста по-динамичен век, в който би трябвало да има доста повече еластичност в преподаваното. Не инцидентно от най-малко две десетилетия в България прониква отдалеченото образование, на първо място в университетите. Голямото предизвикателство беше, че това би трябвало да стане поголовно във висшите образователни заведения и да навлезе там, където не е било – в учебно заведение. Математика и музика се учат по-лесно онлайн, само че медицината се преподава мъчно в електронна среда “, разяснява проф. Танев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР